Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η .. Γέννηση της ρευστότητας, αύξηση του τζίρου, η ενεργοποίηση της επιχειρηματικότητας, η ανάπτηξη, η μείωση δαπανών

Λοιπον τον τελευταιο καιρο η αγορα μαστιζεται απο φοβερη ελλειψη ρευστοτητας.
Οι τραπεζες δεν εχουν χρηματα λογω επισφαλειων,κουρεματων ,ομολογων κ.λ.π αλλα και εαν ειχαν σε ποιους να τα δωσουν ??? οταν ολες σχεδον οι επιχειρησεις και ιδιαιτερα οι μικρομεσαιες υποφερουν και κλεινουν η μια μετα την αλλη!!!
Εσεις θα ...δανειζατε τον ...γειτονα σας εαν σας ζητουσε χρηματα αλλα παραλληλα επειδη ηταν και...ειλικρινης σας ομολογουσε οτι δεν γνωριζει...ποτε θα μπορει να σας τα επιστρεψει??
η οτι μπορει τον αλλο μηνα να εχει....βαλει λουκετο!!!
Προταση πως θα λυθει το προβλημα ρευστοτητας των επιχειρησεων ολων μικρων μεγαλων , με μια ομως λεπτομερεια.<< να εχουν λαμβανειν απο το δημοσιο χρηματα απο εργασιες,υπηρεσιες , πωληση προιοντων,φαρμακων,επιστροφη φπα ,φορων κ.λ.π>>
Το δημοσιο μπορει να δωσει πνοη στην αγορα  << ανασα >> οξυγονο και ταυτοχρονα να μην χασει τιποτα αλλα να κερδισει και επιπλεον τεραστια ποσα!!!!! γινεται ???? ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ !!!!! Πως????
Αναλαμβανει το υπουργειο Οικονομικων και ζητα να μαθει λεπτομερως απο ολες τις επιχειρησεις τι εχουν ...λαμβανειν απο το δημοσιο.( διοτι εαν αυτο ανατεθει στους δημοσιους υπαλληλους θα κανουν κανα χρονο για να βγαλουν ακρη και στο τελος θα ειναι και τα νουμερα λαθος).
Αφου λαβει με μορφη αρχειων,επιστολων,ηλεκτρονικα με ..π.χ εμαιλ τι χρωσταει σε καθε μικρη-μεσαια -μεγαλη επιχειρηση, ( 9 δις τα εχουν βγαλει απο το υπουργειο ),τοτε να δωθει εντολη στο γενικο λογιστηριο του κρατους να δωθουν τα χρηματα αυτα σε καθε επιχειρηση αλλα με την προυποθεση της ταυτοχρονης εξοφλησης ολων των φορων,φπα,φορ.εισοδ.παρακρατουμενων φορων,ασφαλιστικων εισφορων των επιχειρησεων ληξιπροθεσμων --η--μη προς το δημοσιο.
Τι θα συμβει λοιπον απο την μια πλευρα το δημοσιο θα εκταμιευσει και απο την αλλη θα ...εισπραξει τουλαχιστον το ιδιο ποσο, ακομη και λιγοτερο ....!!! .
Οι επιχειρησεις δεν θα εχουν πλεον ληξιπροθεσμες οφειλες ,θα εχουν φορολογικη ,ασφαλ.ενημεροτητα ,θα μπορουν να κανουν συναλλαγες με τραπεζες.( δανειο.προεξοφλησεις επιταγων φακτορινκ κ.λ.π ) θα φυγει το αγχος του ...δεν πληρωνω το δημοσιο για να εχω χρηματα για τις υπολοιπες υποχρεωσεις των επιχειρησεων.Αρα τωρα σαν επιχειρηματιας ασχολουμε μετην επιχειρηση μου και με τα προιοντα που πουλω,δεν εχω το καθημερινο ....ωχ !!! θα με πανε αυτοφωρο,χρωστω στο δημοσιο θα παω ..φυλακη κ.λ.π που δεν αφηνει χρονο να σκεφθεις επιχειρηματικα το πως θα αυξησεις το τζιτο ,θα ανταγωνιστεις τον ...ανταγωνιστη σου ,να βγαλεις νεα προιοντα ,να μειωσεις τα κοστη παραγωγης,διακινησης να καινοτομησεις.
Το δημοσιο τι θα κερδισει επιπλεον.Λιγοτερες κατασχεσεις,οι ελεγκτες στις Δ.Ο.Υ θα ασχοληθουν με ελεγχους και οχι πως θα πανε επιχειρηματιες στα δικαστηρια,στη φυλακη.στο αυτοφωρο,στις 2.000.000!! δοσεις ,στις ρυθμισεις ,....των ρυθμισεων ....ω!!! ρυθμισεις!!!!!.
Οι δικαστες επιτελους θα εχουν λιγοτερο φορτο και θα τελειωνουν μια αποφαση αμεσα οχι σε κατι....χρονια !!.θα μειωθουν η γραφειοκρατια,οι καθυστερησεις στισ δικες και στις εκδοσεις αποφασεων ,θα μειωθουν οι εντολες κατασχεσεων,οι μηνυσεις,οι κλητευσεις,οι δικες κ.λ.π ,θα μειωθουν οι αναβολες στις δικες ,θα μειωθει εν τελει το κοστος λειτουργιας της δικαστικης λειτουργιας
Τελος σκεφθηκατε και την τεραστια μειωση κοστους στο υπουργειο δημοσιας ταξης.???ποσοι αστυνομικοι ασχολουνται,με επιδοσεις,κλητευσεις,συλληψεις αυτοφωρα κ.λ.π
Εαν πραγματικα κατσουμε και μελετησουμε τα οφελη αυτης της προτασης τοτε θα δουμε οτι μπορει να βγουν ποσα που δεν θα πιστευουμε στα ματια μας οτι ειναι τοσο μεγαλα!!!!
και ολα αυτα με μονο με μια κινηση η οποια δεν θα κοστισει τιποτα.!!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ...ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ!!!

Ι.ΚΑΡΑΒΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΗΓΗ 

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo