Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πτώχευση κήρυξαν τα ζαχαροπλαστεία "Αγαπητός"

Πτώχευση κήρυξε μία από τις πιο παλιές επιχειρήσεις και αγαπητές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, τα ζαχαροπλαστεία «Αγαπητός», σύμφωνα με σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου, που απέρριψε ως προς το ένα σκέλος το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 107 του πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο δικηγόρος της εταιρείας, Γαβριήλ Κερμανίδης, επιβεβαίωσε την απόφαση, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, ώστε να γνωστοποιηθεί επισήμως και με ακρίβεια το σκεπτικό της.

«Θεωρητικά πάντα, μια αιτία για την απόφαση θα μπορούσε να είναι ότι δεν κρίθηκε πειστικό το σχέδιο για αναδιοργάνωση, εξαιτίας του όγκου των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Αλλιώς, ίσως υφίσταται κάποιο θέμα έλλειψης θετικής προϋπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, θα ξέρουμε περισσότερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση» ανέφερε.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας φέρεται να μην "έπεισε" το δικαστήριο για την προοπτική επιβίωσης και ανάκαμψης τής ΑΕ, η οποία έχει σταματήσει τις πληρωμές από τις 24 Σεπτεμβρίου 2012.
Πηγή: Έθνος

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo