Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Spiegel: Η οικονομική ύφεση και η προδοσία της Ελληνικής αστικής τάξης [φωτο]

anthrwpoi skoupidia 28-10-2013
Σε έρευνα, που διενεργήθηκε από την Φραγκίσκα Μεγαλούδη και τον Στέλιο Παπαρδέλα και δημοσιεύεται στα Γερμανικά από την...
ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel Online, επισημαίνεται ότι η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλαδα.
Όπως αναφέρει το news247 στην έρευνα αυτή, που δημοσιεύεται με τον τίτλο "Der Verrat an Griechenlands Mittelschicht" αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:
"Ηράκλειο 2013. Ο Γιώργος Κουτσογιάννης δεν έχει χρόνο για πολιτική. Είναι πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να σώσει την οικογενειακή του επιχείρηση. Το εμπορικό του κατάστημα βρίσκεται σε μια από τις παλαιότερες οδούς του Ηρακλείου, πρωτεύουσα της Κρήτης.
Άδεια μαγαζιά και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή δεν είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο για τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Και ο σαραντατριάχρονος πρέπει να δώσει τη δική του μάχη για να μην χρεοκοπήσει η επιχείρηση που κληρονόμησε από τον πατέρα του".
«Το πραγματικό πρόβλημα ξεκίνησε το 2010», διηγείται ο Κουτσογιάννης. «Τότε ο τζίρος μειώθηκε κατά 90%. Σε ένα καλό μήνα το μαγαζί αποφέρει 500 ευρώ, ενώ έχει πάγια μηνιαία έξοδα 1300 ευρώ. Δεν έχω τη δυνατότητα πια να πληρώνω τις εισφορές στο ασφαλιστικό μου ταμείο και δεν τις πληρώνω.»

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo