Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας


Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας
Η πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού στο newsbomb.gr - Ποιες περιοχές θα δουν «άσπρη μέρα»

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο προβλέπονται χιόνια στα ορεινά, καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, θυελλώδεις ανέμοι που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. τα φαινόμενα από το βραδύ θα σταματήσουν. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά.
Ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νοτιά στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (6-8 βαθμούς) από βορρά προς νότο.
To newsbomb.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό για την πρόγνωση του σημερινού και αυριανού καιρού. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι έως και 10 μποφόρ στο νοτιανατολικό Αιγαίο και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμούς κυρίως στο Αιγαίο, τη Θεσσαλονίκη, Αττική , Βοιωτία και την Ανατολική Πελοπόννησο.
arniakos1 0
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ
Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό περιμένουμε χιόνια σε όλη την Πίνδο από την Ήπειρο έως και τη Στερεά Ελλάδα ακόμη και στα 500-600 μέτρα υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα έχουμε και στα ανατολικά ηπειρωτικά, στον Όλυμπο, το Πήλιο ακόμη και τη Πάρνηθα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ
Προβλήματα προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την χώρα.
Περίπου 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι άνεμοι, που στα πελάγη φτάνουν και τα 10 μποφόρ, κρατούν επίσης δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.
Συγκεκριμένα, από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για την Αίγινα, ενώ από τη Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του Superferry στις 07:50 για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.
Επίσης, θα ακυρωθεί πιθανότατα το δρομολόγιο από Μαρμάρι για Ραφήνα στις 8 το πρωί.
550 334 87623
Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.
Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Θάσος- Κεραμωτή, αλλά και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει.
2. Σε ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
3. Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να βεβαιωθούμε ότι τα λούκια και οι υδρορροές δεν είναι φραγμένα.
Να ασφαλίσουμε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση.
Να αποφύγουμε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να αλλάξουμε τις μετακινήσεις μας ώστε να αποφύγουμε την αιχμή της καοκαιρίας.
Αν πρόκειται να μετακινηθούμε με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, να έχουμε αλυσίδες.
Οι μετακινήσεις καλύτερα την ημέρα και από κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουμε τους οικείους μας για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουμε.
Απαγορεύεται να διασχίζουμε χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας αλλά και αρκετές ώρες μετά το τέλος της.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουμε στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα.
Επίσης σε περίπτωση που σταθμεύσουμε μέσα σε αυτό πάντα με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Read more:

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo