Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οι πολίτες απέτρεψαν πλειστηριασμούς σε Πύργο και Τρίκαλα


Για άλλη μια φορά μέσα σε δύο μήνες, ενεργοί πολίτες του Πύργου από το «Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο» απέτρεψαν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οφειλέτη προς τράπεζα για χρέος 6.000 ευρώ. Απ’ το πρωί της Τετάρτης υπήρξε κινητοποίηση μέσω των social media αλλά και τηλεφωνημάτων ώστε να βρεθούν όλοι στα δικαστήρια του Πύργου το απόγευμα όπου θα γινόταν ο πλειστηριασμός. Οπερ και εγένετο. Δεκάδες ήταν οι πολίτες που απέκλεισαν τον χώρο των δικαστηρίων, αποτρέποντας την πιθανή εμφάνιση επίδοξων αγοραστών. Η αλήθεια είναι πως δεν φάνηκε κανείς, παρά μόνον ο δικηγόρος της τράπεζας, ενώ στο σημείο κατέφτασαν και αστυνομικοί, γεγονός που αποδοκιμάστηκε. Οι άνθρωποι απέκλεισαν τον χώρο ήσυχα και δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο. Μισή ώρα αργότερα οι αστυνομικοί αποχώρησαν, η ώρα πέρασε και ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε.


«Είχα πάρει ένα επαγγελματικό δάνειο το 2007 το οποίο και εξοφλούσα κανονικά έως τη στιγμή που ήρθε η κρίση. Είχε μείνει ένα υπόλοιπο 6.000 ευρώ», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Ν. Τρίμης. «Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε, αλλά δεν έχουμε. Το χρέος μου το αναγνωρίζω. Συμπληρώνω τρία χρόνια ανεργίας στις 18 Απριλίου. Επίσης θέλω να πω ότι ουδέποτε μας ήρθε κάποιο χαρτί κατάσχεσης ή πλειστηριασμού. Τυχαία το ανακαλύψαμε σε τοπική εφημερίδα», καταλήγει.

Με σύνθημα «Οχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς από κράτος, τοκογλύφους και τραπεζίτες», οι περίπου εβδομήντα συγκεντρωμένοι Τρικαλινοί απέτρεψαν μεγάλο αριθμό πλειστηριασμών συμπολιτών τους το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν έφραξαν με τα σώματά τους την είσοδο του Ειρηνοδικείου Τρικάλων, εμποδίζοντας τους συμβολαιογράφους να εισέλθουν στο κτίριο.

Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν κατοικίες 80-90 τ.μ. και μικρά αγροτεμάχια. Πλειοδότες ήταν μεγάλες τράπεζες, όπως η Eurobank και η Alpha Bank, το ΙΚΑ, αλλά και ιδιώτες. Το κάλεσμα για την κινητοποίηση πραγματοποίησε η Λέσχη Εργασίας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και μέλη άλλων κινήσεων της πόλης. Τη συγκέντρωση παρακολουθούσαν από μακριά αστυνομικοί, χωρίς ωστόσο να παρέμβουν.

«Εχουμε βάλει στοίχημα κάθε Τετάρτη να είμαστε εκεί, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι σύντομα θα βγουν τα μέτρα καταστολής» λέει στην «Εφ.Συν.» η Σιλβί, μέλος της Λέσχης Εργασίας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης, ενώ μας ενημερώνει ότι η κίνηση επέδρασε θετικά στον κόσμο, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι κάθε Τετάρτη θα είναι εκεί και θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Δημήτρης Τερζής – Διαλεκτή Αγγελή
ΠΗΓΗ
http://www.efsyn.gr/

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo