Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ποια Μ.Μ.Ε. «χορηγούσε» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;

Ποια Μ.Μ.Ε. «χορηγούσε» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;
Την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη «ξεσκονίζει» τα παράνομα δάνεια, οφείλει η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λίστες με την πριμοδότηση δημοσιογραφικών οργανισμών μέσω «χρυσών» χορηγιών.
Τα «κόκκινα δάνεια» που χορηγούσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ανεπαρκείς ή καθόλου εγγυήσεις σε επιχειρηματίες, μπορεί να είναι η κυρίαρχη πλευρά του σκανδάλου, την οποία ερευνά η δικαιοσύνη.
Το ίδιο σκάνδαλο, όμως, αποτελεί και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να πέσει φως στις αδιαφανείς πολλές φορές οικονομικές σχέσεις μικρότερων ή μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης της χώρας. Αρκεί βέβαια να υπάρχει η πολιτική βούληση.
Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό ότι το ύψος των καταγγελλόμενων ως παράνομων δανείων, που είχε χορηγήσει η διοίκηση του ΤΤ, αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε σε πόσα εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται και οι «χρυσές» χορηγίες που έδινε αφειδώς το τραπεζικό ίδρυμα.
Αποδέκτες των παχυλών χορηγιών φέρονται να ήταν μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, άλλα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που στήνονταν «νύχτα», με μηδενική επισκεψιμότητα.
Κριτήριο για να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι τις «χρυσές» χορηγίες φέρονται να ήταν εκλεκτικές σχέσεις και διασυνδέσεις στελεχών διαφόρων ΜΜΕ με άλλα στελέχη του ΤΤ.
Η λίστα με τα φερόμενα ως ύποπτα ονόματα υπάρχει και βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία οφείλει στον ελληνικό λαό να ρίξει φως στο τοπίο αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ.
Πολύ περισσότερο οφείλει να αποκαλύψει ποιοι επωφελήθηκαν ή πριμοδοτήθηκαν από τις «χρυσές» χορηγίες, βγαλμένες από τις καταθέσεις πολιτών, και έτσι διατήρησαν τη δύναμή τους να καθορίζουν την πολιτική ατζέντα, σε μια στιγμή που ο ελληνικός λαός υπομένει τις συνέπειες των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας.

Read more:
 http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo