Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παραίτηση-βόμβα εφοριακού που ελέγχει offshore και καταθέτες εξωτερικού

Παραίτηση-βόμβα εφοριακού που ελέγχει offshore και καταθέτες εξωτερικού

Ο διευθυντής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας του φορολοελεγκτικού μηχανισμού παραιτήθηκε  για άγνωστους λόγους -  Διαρκείς συσκέψεις τεχνοκρατών της τρόικας με στελέχη των φορολογικών μηχανισμών

Παραιτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης αιφνιδιαστικά και για άγνωστους λόγους ο διευθυντής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας του φορολοελεγκτικού μηχανισμού, του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Ευάγγελος Χασάπογλου.

Η παραίτηση που έπεσε σαν βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο και σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε διαρκείς συσκέψεις τεχνοκρατών της τρόικας, που είναι αρμόδιοι για τα συγκεκριμένα θέματα, με στελέχη των φορολογικών μηχανισμών, μεταξύ αυτών και ο Χάρης θεοχάρης, γενικός γραμματέας εσόδων.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ είναι αρμόδιο για τους ελέγχους στις offshore εταιρίες και τις διάφορες λίστες με καταθέτες, που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, όπως τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες.

Είναι πολύ πιθανόν η παραίτηση να σχετίζεται με το γεγονός ότι το ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο συστάθηκε τον περασμένο Μάιο και στελεχώθηκε με 180 υπαλλήλους, δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά στη διεκπεραίωση ούτε μίας σοβαρής υπόθεσης.

Πρόσφατα μάλιστα εγκαταστάθηκε στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ, σε ρόλο τοποτηρητή συνεργάτιδα του κ. Θεοχάρη, προκειμένου ο τελευταίος να έχει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο του Κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε τεθεί και συγκεκριμένος στόχος έως τα τέλη Απριλίου: να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore.
ΠΗΓΗ
 http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo