Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αγρίνιο: Λουκέτο σε 90 εμπορικά καταστήματα μέσα σε ένα χρόνο

Αγρίνιο: Λουκέτο σε 90 εμπορικά καταστήματα μέσα σε ένα χρόνο
Χωρίς την απαιτούμενη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η πανεμπορική σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία κάλεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, παρά τη σημαντικότητα των θεμάτων που τέθηκαν υπό συζήτηση και αφορούν τον εμπορικό κόσμο.

Για τις εξελίξεις στο νέο φορολογικό, την έκδοση βιβλιαρίου υγείας για τους ανασφάλιστους εμπόρους, την ένταξή τους στο κοινωνικό φαρμακείο-ιατρείο του δήμου Αγρινίου, την αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας δανειοληπτών, το νομοσχέδιο για τις εμπορικές μισθώσεις αλλά και τις αλλαγές που έρχονται στο θέμα της επαγγελματικής στέγης ενημέρωσε η γραμματέας του Συλλόγου κα Χαϊδω Παπαζήση που πρώτη πήρε το λόγο, ενώ γνωστοποίησε και το εξής δυσάρεστο για τον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου: «Η περσινή καταμέτρηση που έγινε στο Αγρίνιο σε 67 οδούς για το πόσα καταστήματα έκλεισαν τα τελευταία χρόνια, έδειξε ότι λουκέτο είχαν βάλει 468 μαγαζιά. Καταμέτρηση στους ίδιους δρόμους έκανε ο Ε.Σ.Α. και πριν από λίγες μέρες και αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως από πέρυσι, άλλα 90 έκλεισαν...»
koi-panemporiki-epimelitirio5
Για τις επιπτώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης, της βαριάς φορολογίας και όχι μόνο μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Π. Μπεσίνης, ο οποίος εξήγησε πως ο δικαστικός αγώνας των εμπόρων με τον ασφαλιστικό τους φορέα είναι σε εξέλιξη: «Μοναδικό μας όπλο είναι η μεταξύ μας αλληλεγγύη και η αλληλοστήριξη. Τον δικαστικό αγώνα θα τον δώσουμε και ελπίζουμε με μαζική συμμετοχή. Θέλαμε, παρά τις συμβουλές των νομικών συμβούλων, να κάνουμε ομαδική προσφυγή, αν όμως προσφύγουν, για παράδειγμα 100 συνάδελφοι, το κόστος για το παράβολο θα είναι επί 100... Δεν θέλουμε οι συνάδελφοι να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Αρωγός σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο στον δικαστικό αγώνα αυτόν θα είναι το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας», ανέφερε ο ίδιος, κρατώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του απέναντι στην δικαστική εξουσία την οποία και χαρακτήρισε «μακρύ χέρι της πολιτικής» και επομένως στην έκβαση της όλης διαδικασίας...
Τόνισε δε την ανάγκη ο Εμπορικός Σύλλογος να βγει ακόμη πιο ενισχυμένος μετά τις εκλογές του, που θα γίνουν έως τις 15 Μαΐου, με την εγγραφή ακόμη περισσότερων μελών.
 Πηγή: agriniopress.gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo