Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τρεις νεκρούς σε μία μέρα μετράει το Ηράκλειο





Νεκρός από το κρύο βρέθηκε άστεγος στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο άτυχος άντρας στην αρχή λιποθύμησε στο δρόμο λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Αμέσως οι περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ, όπου και κατέληξε.
Τα αίτια του θανάτου του 50χρονου άντρα θα εξακριβωθούν από τη νεκροψία νεκροτομή, ωστόσο πιθανότατα πρόκειται για υποθερμία από το κρύο.
Πρόκειται για τον τρίτο νεκρό που μετράει μέσα σε μόλις 24 ώρες το Ηράκλειο, καθώς δύο επιχειρηματίες αυτοκτόνησαν μέσα στη τελευταία μέρα.
Η πρώτη αυτοκτονία σημειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου, όταν 61χρονος επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του.
Την Κυριακή το μεσημέρι καταγράφηκε και δεύτερη αυτοκτονία επιχειρηματία, στην περιοχή της Χερσονήσου. Ένας 56χρονος από τη Μεσαρά αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα, μέσα στο σπίτι του.
Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια των μνημονίων.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα» που βασίζονται στις επίσημες καταγραφές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μόνο το 2011 ο αριθμός των αυτόχειρων έφτασε τους 477.  πηγη
http://www.topontiki.gr/

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo