Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τόμσεν: Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση

Ανώμαλα επιχειρεί να προσγειώσει την ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πόλ Τόμσεν.
Μετά τους πανηγυρισμούς για την έξοδο της χώρας στις αγορές, οι τροϊκανοί έρχονται λίγες μόλις μέρες μετά και ξεκαθαρίζουν ότι όχι μόνο η κρίση δεν τελειώνει, αλλά ότι η χώρα μας θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση.
Ο ίδιος ο κ. Τόμσεν αν και δήλωσε ότι δεν θαεπιβληθεί νέο μνημόνιο στην Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι δανειστές α απαιτήσουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr σε προηγούμενο ρεπορτάζ.
«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τρίτο μνημόνιο, αλλά από νέα χρηματοδότηση στο υπάρχον πρόγραμμα», τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν,  μιλώντας στο Mega.
«Δεν θα μιλήσω για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται πλήρως μέχρι το 2016. Θα πρέπει να βρεθούν πρόσθετα χρήματα και αυτό. Αλλά δεν ψάχνουμε κάποιο μεγάλο ποσό».
Ο κ. Τόμσεν χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές λέγοντας πως ήταν ένα σημαντικό βήμα.
Σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους είπε πως κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και πως είναι απολύτως απαραίτητο για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα να μειωθεί το χρέος σε χαμηλότερα επίπεδα.
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους έλληνες αξιωματούχους, ο κ. Τόμσεν αναφέρει πως το καλοκαίρι θα υπάρξει μια βραχύχρονη αποστολή στην Αθήνα και πως οι κύριες συνομιλίες, θα γίνουν το φθινόπωρο.
Τέλος, απευθυνόμενος στους νέους της Ελλάδας, δηλώνει πως η οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η φιλελευθεροποίηση, η μείωση φόρων, η βελτιστοποίηση του δημόσιου τομέα, δημιουργούν ευκαιρίες για ανάπτυξη και πως η εφαρμογή του προγράμματος «φέρνει την ελπίδα για το μέλλον».

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo