Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο, μόνο μετάφραση χρειάζεται

Τσίπρας: Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο, μόνο μετάφραση χρειάζεται
«Σε όσους λοιδόρησαν και λοιδορούν τους αγώνες αυτού του λαού, σε όσους ακόμα και σήμερα δίνουν τα ρέστα τους, ώστε η διαπλοκή και το σύστημα εξουσίας να επιβιώσουν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο λαός έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του. Έρχεται η ώρα να ρίξει και την τρίτη, την κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.
Όπως πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, «στις 18 και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε και στις 26 Μαΐου φεύγουν αυτοί που λεηλάτησαν με τα μνημόνια την Ελλάδα και αναλαμβάνουμε, μαζί με το λαό το δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «αυτές τις ημέρες ντόπια και ξένη ολιγαρχία, όλοι αυτοί που μετέτρεψαν τη πατρίδα μας σε φτηνό οικόπεδο για εκποίηση, όλοι αυτοί που φτωχοποίησαν το λαό μας για να αβγατίσουν τα δικά τους κέρδη, παίζουν τα ρέστα τους».
 Και πρόσθεσε «Κράτος και παρακράτος, Βενιζέλος και Σαμαράς, νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί, ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό να φτάσουν ακόμα και στα άκρα, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία. Θα συμπεριφερθούν όπως κάθε καθεστώς που όταν πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο».
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση, «ως κυβέρνηση της καταστροφής», προσθέτοντας ότι «δεν της έχει μείνει άλλο επιχείρημα, παρά μόνο τα ψέματα». Μάλιστα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Τον τελευταίο καιρό από το Μαξίμου διοχετεύεται καθημερινά και αναπαράγεται από τους μηχανισμούς και τα μέσα της διαπλοκής, το νέο μεγάλο ψέμα. Η "αισιόδοξη" άποψη του κυρίου Σαμαρά: Τέρμα τα μνημόνια, μας λένε. Δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο, παπαγαλίζουν. Πρόκειται για ψέμα απελπισίας, όπως έχουμε πει πολλές φορές. Για ψέμα του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του. Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο, μόνο μετάφραση χρειάζεται».
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί από χώρα πειραματόζωο, σε χώρα που θα πυροδοτήσει μια μεγάλη ανατροπή σε όλη την Ευρώπη». Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα μπορεί να είναι ο κρίκος της αλυσίδας που θα σπάσει και θα συμβάλλει στην μεγάλη αλλαγή που σήμερα χρειάζεται περισσότερο από όλα η Ευρώπη».
Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Β. Χατζηλάμπρου, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Κ. Κούστας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημ. Τραπεζιώτης, υποψήφιοι δήμαρχοι από άλλους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας κ.α.

Read more: http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo