Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κλεάνθης Γρίβας: «H κάνναβη θα μας βγάλει από την κρίση»!

Κλεάνθης Γρίβας: «H κάνναβη θα μας βγάλει από την κρίση»!
Αυτή την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει μια αναλυτική μελέτη του Κλεάνθη Γρίβα, ο οποίος αποκαλύπτει τη συνωμοσία πίσω από την -παράνομη- απαγόρευση της κάνναβης και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ελληνική οικονομία από την αποποινικοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η μελέτη Γρίβα εκτιμά ότι, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» στην παραγωγή κλωστικής κάνναβης -που χρησιμοποιείται ευρέως και διεθνώς στην παραγωγή ενδυμάτων- μπορούν, σε πρώτη φάση, να αξιοποιηθούν 5.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης ελληνικής γης, από τα 40.000.000 που μένουν, σήμερα, αναξιοποίητα. Μια τέτοια εξέλιξη, θα δημιουργήσει χιλιάδες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, εν μέσω κρίσης.

Μάλιστα, η κλωστική κάνναβη όχι μόνο δεν απαγορεύεται στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά επιδοτείται και –μάλιστα- με εξαιρετικά προνομιακούς όρους. Γεγονός που, ουσιαστικά, καθιστά παράνομη την απόρριψη των αιτήσεων για καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης που έχουν υποβάλει Ελληνες καλλιεργητές στο υπουργείο Γεωργίας, αφού ο κοινοτικός κανονισμός που προβλέπει την καλλιέργεια και την επιδότησή της είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέος στη χώρα μας.

Διαβάστε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα του Κλεάνθη Γρίβα:
Τι προβλέπει η γνωμοδότηση 64/1990 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και γιατί την κρατούν «κρυμμένη».

Ολο το ιστορικό της απαγόρευσης στην Ελλάδα και διεθνώς: ποια συμφέροντα την επέβαλαν, τι κέρδισαν.

Ποιες είναι οι διεθνώς αναγνωρισμένες ευεργετικές επιδράσεις της θεραπευτικής χρήσης της κάνναβης στο γλαύκωμα, τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, το άσθμα, την επιληψία, τους σπασμούς και μια σειρά άλλων σοβαρών παθήσεων.

Τι δηλώνουν οι ειδικοί για την βιομηχανική, θεραπευτική και την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης.

Ποια βιβλία είναι τυπωμένα σε χαρτί από κάνναβη.

Οι μύθοι γύρω από την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης: για να προκληθεί το... κακό (ευεξία) πρέπει κανείς να καπνίσει ένα στρέμμα κλωστικής κάνναβης!
Μια μελέτη που θα προκαλέσει αίσθηση, Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής.

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo