Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ

Τσίπρας: Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ
Να δώσει τέλος στην συζήτηση για το νόμισμα, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι φετίχ, επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιτερ, τόνισε πως «δεν είμαι Χάρρυ Πόττερ και αυτά που κατέστρεψαν σε τέσσερα χρόνια να τα αποκαταστήσω σε μια μέρα».
«Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα διαλύοντας την κοινωνία καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Κύριε Σρόιτερ, εγώ έχω καλύτερα φετίχ αν εσείς έχετε το ευρώ», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση για το νόμισμα.
Επίσης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου από το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «σημασία έχει η σωτηρία της χώρας και όχι το νόμισμα. Η σωτηρία του λαού και όχι το νόμισμα».
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα κάνει «σκληρή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους, που θα μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα» ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, ούτε από τον Παπανδρέου, ούτε από τον Παπαδήμο, ούτε από τον Σαμαρά».
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ακόμη και για τις απολύσεις και δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει όσες πραγματοποιήθηκαν έξω από τα όρια του Συντάγματος.
Σε ο,τι αφορα τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα ερευνηθούν όλες οι πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ για το θέμα των τραπεζών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίησή τους και εν συνεχεία την πώλησή τους έκανε λόγο για «πράξη που είναι ποινικά ελέγξιμη και κολάσιμη, για κακουργηματική απιστία εις βάρος του ελληνικού δημοσίου» και προειδοποίησε ότι «αυτοί οι οποίοι θα υπογράψουν θα έχουν τις συνέπειες του νόμου, έτσι όπως ορίζει το Σύνταγμα»
Ο Αλέξης Τσίπρας ως στόχο για τις ευρωεκλογές έθεσε ένα αποτέλεσμα, με το οποίο θα γίνει πράξη το «στις 26 φεύγουν».
«Βλέπω μια μεγάλη αγωνία από την πλευρά του κ. Θεοδωράκη να φτιάξει ένα σχήμα που δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη του η επιχειρηματολογία και η στάση έχει ένα αντισυριζικό αν θέλετε, μια αντισυριζική σκοπιά και μια αντισυριζική αγωνία», ανέφερε, τέλος, κληθείς να σχολιάσει «Το ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Read more: http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo