Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Προεκλογικό… τυράκι με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Προεκλογικό… τυράκι με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης
Η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενημέρωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
Μετά το... περιβόητο κοινωνικό μέρισμα, ένα νέο προεκλογικό "πυροτέχνημα" έριξε στο τραπέζι η κυβέρνηση.
Συνειδητοποιώντας πλέον ότι τα μηνύματα εν όψει των Ευρωεκλογών κάθε άλλο παρά θετικά είναι, η συγκυβέρνηση συνεχίζει το – παρωχημένο πια – σχέδιο παροχολογίας.
Έτσι μετά το κοινωνικό μέρισμα και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, ήρθε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος ανακοίνωσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το ενδεχόμενο της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Στουρνάρας κάτι τέτοιο είναι εφικτό τώρα που σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα, ο υπουργός Οικονομικών έθεσε ως προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής την πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να προχωρήσει η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και ελάφρυνσης των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.
«Η δυνατότητα κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης είναι κάτι που θα κριθεί κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2015 εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας», είπε. Συμπλήρωσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, αφού «το λέει και το όνομά της, είναι έκτακτη».
«Το φθινόπωρο ξεκινά και η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέος. Το ελληνικό αίτημα για χαλάρωση των όρων της δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων παραμένει πάντα στην ατζέντα της κυβέρνησης, υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μείωση της φορολογίας είναι κυβερνητική δέσμευση, εφόσον η δημοσιονομική πειθαρχία τηρείται και όπως τόνισε προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται το οικονομικό επιτελείο.

Read more: http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo