Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο θίασος των ελεεινών. Του Θανάση Καρτερού

Ο θίασος των ελεεινών. Του Θανάση Καρτερού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει βαθιά ανησυχία για την παραίτηση Θεοχάρη, το Ποτάμι διαμαρτύρεται γιατί ο "παλαιοκομματισμός" έφαγε τον άξιο τεχνοκράτη, ο ίδιος ο παθών φεύγει δηλώνοντας ότι κανένας δεν έχει το ανάστημα να του ζητήσει να παραιτηθεί! Κανένας! Τόσο μπόι και τόση μαγκιά ο φυσικός αυτουργός των φόρων, ο οποίος τελικώς επικαλέστηκε την πιο τετριμμένη δικαιολογία για την κλοτσηδόν παραίτηση: Προσωπικοί λόγοι - και κρίμα στο ανάστημα.

Και συγκινημένος τού κρατούσε το χέρι ο Στουρνάρας, ο οποίος έχει δηλώσει -άλλο ανάστημα!- ότι δεν γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος. Θα φύγει φυσικά κι αυτός στην ώρα του, αλλά για να πάει κάπου καλύτερα, πιο ζεστά και πιο ευρωπαϊκά. Θα αλλάξουν, λέει, το οικονομικό επιτελείο για να καταλάβουμε όλοι ότι μπήκαμε στην εποχή μετά τα Μνημόνια. Μπας και ψηφίσουμε πιο σωστά στις επόμενες εκλογές.

Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί η κοινωνία να ζει ένα δράμα, αλλά η εξουσία ζει την κωμωδία της. Ο Σαμαράς διώχνει τον Θεοχάρη, οι αγανακτισμένοι βουλευτές της συγκυβέρνησης απαιτούν την κεφαλή του Στουρνάρα, οι νυχιές για τους καταλληλότερους δίνουν και παίρνουν. Και ο πρωθυπουργός φωτογραφίζεται στον Πειραιά με τις κοπέλες του Λιμενικού, έμπλεος χαράς, γιατί όπως διαμηνύει σε όλους ο ανασχηματισμός είναι δικό του προνόμιο.

Προνόμιο είναι, αλλά για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια σέρνεται τόσες μέρες, αν και έχει προαναγγελθεί επισήμως. Και σέρνεται μαζί και η κυβέρνηση. Και σέρνεται και το νικηφόρο ΠΑΣΟΚ του 8% - ο Βενιζέλος πέρασε στην επίθεση εναντίον όσων τον αμφισβητούν μέσα στο κόμμα του. Θέλουν να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, είπε ο ανεκδιήγητος.

Το κατάστημα είναι εν ολίγοις υπό διάλυση. Οι ερινύες της κάλπης τους κυνηγούν, κι ας παίζουν τις κουμπάρες με τα μηνύματα. Οι εγγυητές της σταθερότητας γίνονται μπροστά στα μάτια μας διακινητές της αστάθειας. Ξηλώνει το κοστούμι τους, αναζητούν μπαλώματα σε αποστασίες και ακροδεξιές γονυκλισίες, κλείνουν τη Βουλή για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Αλλά η λαϊκή ψήφος έχει διαβρωτική δύναμη. Θα συρθούν έτσι για λίγο ακόμα καιρό, μέχρι να παραδώσουν το πνεύμα. Και θα πληρώνουμε δυστυχώς πανάκριβα κάθε μέρα που αυτός ο θίασος των ελεεινών παραμένει στην εξουσία...


πηγή

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo