Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

Από το Φθινόπωρο ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, θα σφάζονται για το ποιός θα σου πάρει πρώτος το σπίτι, για να στηριχθεί το Success Story Σαμαρά και Βενιζέλου !!!



Colpo grosso θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τακτική την οποία ακολουθούν οι κυβερνητικοί συνεταίροι Σαμαράς και Βενιζέλος, σε πλήρη και αγαστή συμφωνία με την Τρόϊκα, στο θέμα της φορολόγησης, έτσι ώστε να επενδύσουν πολιτικά στην επίτευξη του περιβόητου πρωτογενούς πλεονάσματος, την πλασματική έξοδο στις αγορές και, συνακόλουθα, στην δήθεν επαναδιαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για τις δήθεν φορολογικές ελαφρύνσεις, ώστε να οδεύσουν με πιθανότητες νίκης στις εκλογές.Η τακτική που επέλεξαν ήταν να γονατίσουν κυριολεκτικά τους φορολογούμενους, που, όπως έδειξε η τελευταία αλητεία με τον ΕΝΦΙΑ, δεν έχουν μετατραπεί μόνον σε ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια αλλά κινδυνεύουν και να τα χάσουν, ήταν μια ανελέητη φοροκαταιγίδα. 
Κι όλα αυτά την ώρα που γίνεται λόγος για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, ώστε να κινηθεί η αγορά και να τονωθεί η οικονομία.
Περί αυτού, τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που εδόθησαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, είναι άκρως αποκαλυπτικά. 
Επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο πως οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα μισθωτών, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών επιβάρυναν πολύ περισσότερο την τσέπη των φορολογουμένων απ ότι είχαν υπολογίσει ακόμη και οι τεχνοκράτες που σχεδίασαν τον τελευταίο φορολογικό νόμο.
Έτσι, αν και τον Ιούλιο σημειώθηκε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 1,3 δισ. ευρώ- μέρος των οποίων αφορά στην πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος-, τα έσοδα από τη φορολογία φυσικών προσώπων ήταν όχι απλώς εντός των στόχων, αλλά 555 εκατ. ευρώ περισσότερα από το στόχο.
Υπενθυμίζεται ότι στη φετινή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, οι νέοι συντελεστές και τα νέα κλιμάκια φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%.
Η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου και της Τρόικα ήταν ότι από το σύνολο αυτών των αλλαγών, τα «καθαρά» έσοδα για τον Κρατικό Προϋπολογισμό θα αυξάνονταν κατά περίπου 1,3 δισ. ευρώ, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η βεβαίωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και μένει να αποδειχθεί σε τι ύψος θα φτάσουν οι τελικές εισπράξεις, αφού η «κόπωση» των νοικοκυριών είναι δεδομένη.
Συνέβη, δηλαδή, ότι ακριβώς επιχειρούσαν να περάσουν με τον ΕΝΦΙΑ, μία διαδικασία που ανακόπηκε προς το παρόν τουλάχιστον για να επανέλθει μετά από ένα περίπου μήνα με «δόλωμα» την επιμήκυνση των δόσεων.
Την ίδια ώρα η συγκυβέρνηση, παρότι αφήνει ουσιαστικά ασύδοτους τους μεγαλοφοροφυγάδες, όπως καταδεικνύει και η μη διερεύνηση της «λίστας Λαγκάρντ» ή της λίστας του ΣΔΟΕ με τους μεγάλους φοροφυγάδες που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εξαπολύει ένα νέο, ανελέητο φοροκυνηγητό σε βάρος των εξουθενωμένων φορολογούμενων των οποίων η φοροδοτική ικανότητα είναι πλέον στο ναδίρ.
Έτσι, τους καλεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, να παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τους (αλήθεια, τα σπίτια θα τα έπαιρναν οι κομουνιστές, σύμφωνα με την προπαγάνδα της δεξιάς μετά τον πόλεμο και των ιδεολογικών καθοδηγητών του κ. Σαμαρά), να αδειάσουν τους πενιχρούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να ξετινάξουν τα πορτοφόλια τους ώστε να μην μπουν φυλακή.
Αυτό το στόχο υπηρετεί η κατάπτυστη εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων με την οποία δίνεται εντολή για δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων στην περίπτωση μη απόδοσης ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή ληξιπρόθεσμων χρεών άνω των 10.000 ευρώ προς το Δημόσιο, θεωρώντας τους φορολογούμενους ως υπόπτους για ξέπλυμα χρήματος!
Η εν λόγω εγκύκλιος – λαιμητόμος, παρότι κατεβλήθη προσπάθεια να απαλυνθούν οι διατάξεις της, ουσιαστικά αντιμετωπίζει σαν ύποπτο για διακίνηση μαύρου χρήματος κάθε Έλληνα που δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ. 
Πρόκειται για μια δρακόντεια διάταξη η οποία απειλεί με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσους χρωστούν στο Δημόσιο.
Μόνον έτσι όμως θα μπορέσει ο κ. Σαμαράς να στηρίξει το περιβόητο succes story made in Greece.
ΠΗΓΗ
http://www.hitandrun.gr/doste-ta-spitia-sas-gia-na-stirichthi-succes-story-tou-k-samara/

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo