Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Εσωτερικές ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω πρόωρων εκλογών

Εσωτερικές ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω πρόωρων εκλογών
Ποιοι ευρωβουλευτές αναμένεται να «επιστρέψουν» προκειμένου να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών – Ποιοι θα αναλάβουν κυβερνητικά πόστα
Οι προετοιμασίες στο ΣΥΡΙΖΑ για εθνικές εκλογές είναι εργώδεις. Ούτως ή άλλως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν, ότι είναι αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές, αφού θεωρούν πως είναι ανέφικτη η συγκέντρωση των 180 «πρόθυμων» προκειμένου να εκλεγεί απ’ αυτή τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο αυτά, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να γίνουν ανακατατάξεις στην ομάδα των έξι ευρωβουλευτών που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Ορισμένοι εκ των εκλεγέντων αναμένεται να αξιοποιηθούν στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, για να τα ενισχύσουν, αλλά και επειδή θα αξιοποιηθούν και σε πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρκετοί μέσα στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η πολιτική εμπειρία κάποιων εκ των ευρωβουλευτών πρέπει να αξιοποιηθεί σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρείται ισχυρό το ενδεχόμενο ο Μαν. Γλέζος να επιστρέψει στην Ελλάδα με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών και να αντικατασταθεί απ’ τον πρώτο επιλαχόντα του ευρωψηφοδελτίου, τον δημοσιογράφο Στ. Κούλογλου.
Άλλωστε όπως πιστεύουν αρκετοί, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, ο κ. Γλέζος μπορεί να αξιοποιηθεί σε καίριο και υψηλό πόστο.

Βέβαιη θεωρείται και η «επιστροφή» του ευρωβουλευτή και κορυφαίου στελέχους Δημ. Παπαδημούλη, ο οποίος θα στελεχώσει και την μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εμπειρία του στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την μη «επάνοδό» του στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
Επίσης, πάρα πολύ πιθανή είναι η επάνοδος στην εγχώρια πολιτική σκηνή και της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με τον πρώην ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, ο οποίος είναι δεύτερος επιλαχών και αν δεν επιστρέψει θα είναι πάλι στην ευρωβουλή, λόγω των άλλων αποχωρήσεων. Είναι πάντως πιθανό να παραμείνει στην Ευρώπη, αφού λόγω της πλούσιας εμπειρίας του είναι σημαντική η παρουσία του εκεί.
Ερωτήματα υπάρχουν και για άλλους δύο εκ των ευρωβουλευτών, των συνταγματολόγων Γ. Κατρούγκαλου και Κ. Χρυσόγονου.
Είναι πολύ πιθανό ένας εξ αυτών να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών και στη συνέχεια σε θέση στην κυβέρνηση.
Επίσης στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών και σε πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και ο Γ. Μηλιός, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά δεν εξελέγη.

Read more:

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo