Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Οικονομική καταστροφή: Χάθηκε το 27% των θέσεων εργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Έκλεισαν μία στις τέσσερις! Προβλέπονται νέα λουκέτα!

Οικονομική καταστροφή: Χάθηκε το 27% των θέσεων εργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Έκλεισαν μία στις τέσσερις! Προβλέπονται νέα λουκέτα!
Είναι σοκαριστικό, αλλά είναι αλήθεια! Σχεδόν το 1/3 (27%) των θέσεων απασχόλησης αλλά και της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας έχουν χαθεί από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 200.000!!!

Πρόκειται για στοιχεία του 2013 που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μικρές επιχειρήσεις, που παρουσιάστηκε σε σχετικό συνέδριο στη Νάπολη.
Σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα απώλεσε 27% των θέσεων απασχόλησης που δημιουργούν οι μικρομεσαίοι και 33% της προστιθέμενης αξίας που παρήγαγαν, ενώ ο αριθμός τους μειώθηκε περισσότερο από 200.000, καθώς σχεδόν 1 στις 4 μικρομεσαίες που υπήρχαν το 2008 έκλεισε. Μάλιστα αναμένεται η συνολική απασχόληση να "πέσει" κατά ακόμη 106.000 θέσεις και να προστεθούν άλλες 40.000 "λουκέτα".
Η χώρα μας κατατάσσεται στη χειρότερη θέση έναντι του μέσου όρου της Ε.Ε. σε όλους τους επιμέρους δείκτες, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να μην εκπονεί μελέτες για τις επιπτώσεις των νομοθετικών παρεμβάσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαπιστώνεται ανάκαμψη στον κλάδο των μικρομεσαίων, η οποία όμως "είναι άνισα κατανεμημένη και δεν ακολουθεί σταθερή τροχιά".
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo