Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Το ΔΝΤ... φεύγει, η Ελλάδα παραμένει στα δεσμά των νόμων του

Το ΔΝΤ... φεύγει, η Ελλάδα παραμένει στα δεσμά των νόμων του
Διαπραγματεύσεις με την Λαγκάρντ, για τον τρόπο με τον οποίο θα... λανσάρουν στον ελληνικό λαό τον τρόπο με τον οποίο θα βαφτίσουν το ψάρι... κρέας!
Κορυφώνονται οι διεργασίες για τον τρόπο με τον οποίο θα... περάσει προς τον ελληνικό λαό, η «δήθεν» έξοδος της χώρας -τυπικά και ονομαστικά- από το Μνημόνιο και η... είσοδός της σε ένα νέο πρόγραμμα επιτήρησης, υπό την «κηδεμονία» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την προσωρινή «προστασία» του ΔΝΤ.
Ηδη, από σήμερα θα ξεκινήσουν στην Ουάσινγκτον οι επίσημες διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του ΔΝΤ, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ και την ελληνική αντιπροσωπεία, της οποίας θα ηγηθεί ο υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Παρόντες, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι και οι κ.κ. Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και Παπασταύρου, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά. Το ΔΝΤ, πλην της Κριστίν Λαγκάρντ θα εκπροσωπήσουν ο Πολ Τόμσεν, υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τομέα των δανειστών και ο Ρίσι Γκογιάλ, ο οποίος τον διαδέχτηκε ως επικεφαλής για την πιστή τήρηση του ελληνικού προγράμματος.
Ολα, πλέον θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα αποφασίσουν οι τρεις πλευρές να παιχθεί το καθαρά επικοινωνιακό παιχνίδι στην Ελλάδα από την ελληνική κυβέρνηση.
Εξοδος από τα Μνημόνια, δίχως επιστροφή όλων όσων αυτά έφεραν στη χώρα, προκαλώντας την καταστροφή της μικρομεσαίας τάξης και βάζοντας στα όρια ή κάτω από αυτά, της φτώχειας, 6,5 εκατομμύρια Ελλήνων, δεν υφίσταται.
Και αυτό το γνωρίζουν καλά, τόσο οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, όσο και η ελληνική κυβέρνηση που εξακολουθεί να «πουλάει» την έξοδο από την «σκέπη» του ΔΝΤ σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα μέχρι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, πιθανότατα λόγω της μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.
Γι' αυτό, άλλωστε και η τρόικα θα επιμείνει στο να ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει, ως πρόγραμμα... σωτηρίας της Ελλάδας, προκειμένου να συναινέσει να βγει η χώρα μας από το μνημόνιο.
Η Κριστίν Λαγκάρντ, ανεξάρτητα από όσα θέλουν να «σφυρίζουν» οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι του Μαξίμου, δεν είναι διατεθειμένη να χάσει από τα χέρια της μια πραγματικά «χρυσή» περιοχή για τα συμφέροντα του ΔΝΤ.
Γι' αυτό και με τρόπο που ακόμα δεν έχει γίνει πλήρως γνωστός, θα φροντίσει ώστε το ΔΝΤ, με τις... ευλογίες της Μέρκελ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να έχει «λόγο» στις εξελίξεις, μέσω ενός προγράμματος προληπτικής στήριξης της Ελλάδας, για να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση... ατυχημάτων και να ανοίγεται πιο εύκολα ο δρόμος για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Κάπως έτσι και μέσα σε ένα πολύ όμορφα συσκευασμένο -επικοινωνιακά- «πακέτο», θα μας πει... αντίο το ΔΝΤ.
Αφήνοντας πίσω του, περισσότερους από 400 εφαρμοστικούς νόμους του κράτους, πλέον, πολλοί εξ αυτών δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ.
Αφήνοντας πίσω του, εκατομμύρια Ελλήνων που «θυσιάστηκαν», όπως παραδέχεται και ο Αντώνης Σαμαράς, για τη σωτηρία της Ελλάδας. Για τη σωτηρία των λίγων εκλεκτών που εξακολουθούν να πλουτίζουν, σε βάρος των πολλών που όποτε και αν φύγει το ΔΝΤ, όπως και αν βαφτιστεί το επόμενο πρόγραμμα, θα γνωρίζουν και θα θυμούνται καλά ποιοι είναι αυτοί που ανέτρεψαν με τέτοια βιαιότητα και δίχως να τους ρωτήσουν -με πραγματικού περιεχομένου ερωτήματα- τη ζωή τους.

Read more:

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo