Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Όλο το πόρισμα-φωτιά για το «πάρτι» εκατομμυρίων στην ΠΑΣΕΓΕ

Όλο το πόρισμα-φωτιά για το «πάρτι» εκατομμυρίων στην ΠΑΣΕΓΕΣ
Μποναμάδες, πλούσια εφάπαξ και συνταξιοδοτήσεις-μαϊμού ακόμα και στα χρόνια της κρίσης-Λεφτά υπήρχαν για... γαλοπούλες, αρνιά και Lexus!-Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ: «H Lexus δεν είναι από τα δικά σας λεφτά, αλλά από των αγροτών»
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το απίστευτο «φαγοπότι» που γινόταν επί μία 20ετία στην ΠΑΣΕΓΕΣ, με τα νέα στοιχεία-φωτιά να κάνουν λόγο για όργιο σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ.
Στο πόρισμα των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος και το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλο, η διοίκηση του αγροτικού συνδικαλιστικού οργάνου έδωσε 67.000 ευρώ για αγορά υπερπολυτελούς Lexus, 9.000 ευρώ για φλουριά βασιλόπιτας και 23.500 ευρώ για γαλοπούλες και αρνιά!
pas
Συγκεκριμένα, από τα ταμεία της ΠΑΣΕΓΕΣ καλύπτονταν δαπάνες για ενοίκιο και κοινόχρηστα της οικίας του προέδρου στον Χολαργό, αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου 3.000 κυβικών (Lexus) και αξίας 67.000 ευρώ για τις μετακινήσεις του, έξοδα λειτουργίας οργάνων της διοίκησης, όπως εδέσματα και πιστωτική κάρτα του κ. Καραμίχα, διάφορα απρόβλεπτα έξοδα για αγορές λουλουδιών, κινητών τηλεφώνων, δαπάνες για πρωτοχρονιάτικα φλουριά, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Παράλληλα, στη λίστα με τις δαπάνες που εμπεριέχονται στο πόρισμα γίνεται αναφορά για έξοδα κίνησης και αποζημιώσεων υπαλλήλων χωρίς να τα δικαιούνται, έξοδα της ΠΑΣΕΓΕΣ σε μη ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν τον ίδιο τόπο κατοικίας και ενδεχομένως συγγενική σχέση, διευκολύνσεις με σημαντικά χρηματικά ποσά σε εταιρείες στις οποίες συμμετείχε.
pas2
Από το 2001 μέχρι το 2011 αποχώρησαν 68 υπάλληλοι, κοστίζοντας 3,5 εκατ. ευρώ. Η αποχώρηση υπαλλήλων με κίνητρα εξόδου γινόταν με καταβολή του 100% της αποζημίωσης και όχι του 75% βάσει νόμου. Δίνονταν ποσά για εξαγορά στρατιωτικής θητείας και καθαρά ποσά 4.522 για τις γυναίκες. Το 2012 αποχώρησαν τρία στελέχη, λαμβάνοντας κίνητρα εξόδου και επαναπροσλήφθηκαν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Για την κάλυψη μάλιστα της δαπάνης των αποζημιώσεων η ΠΑΣΕΓΕΣ σύναψε δάνειο με τραπεζικά ιδρύματα.
Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι παραχωρήθηκε στην ΠΑΣΕΓΕΣ αγρόκτημα για την ανέγερση συνεταιριστικής σχολής δωρεάν όπου ενώ μέχρι το 2007 η οργάνωση μέσω του ΚΕΚ ΠΑΣΕΓΕΣ διοργάνωνε εκπαιδευτικά σεμινάρια, προγράμματα κλπ με αντικείμενο τον αγροτικό τομέα, το 2014 η οργάνωση σύναψε σύμβαση με εταιρεία συμβούλων για την παροχή υπηρεσιών αξιοποίησης του κτηριακού συγκροτήματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Τέλος, η ΠΑΣΕΓΕΣ δαπάνησε ούτε λίγο ούτε πολύ 3 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του γραφείου Βρυξελλών, καταβάλλοντας εκτός των άλλων για τους τρεις εργαζομένους που απασχολούνταν εκεί διάφορες εισφοροκρατήσεις και επιδόματα σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία του Βελγίου παρότι σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς την ΠΑΣΕΓΕΣ και το ΙΚΑ εξαιρούνταν από το βελγικό σύστημα κοινωνικής ασφάλειας και δεν υπήρχε λόγος να επιβαρύνεται η οργάνωση.
Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ: «Όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί ομόφωνα»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, μιλώντας στο Mega, δηλώνει ότι όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τις γενικές συνελεύσεις. Όσο για το πολυτελές αυτοκίνητο ανέφερε ότι «δεν είναι από τα δικά σας λεφτά ή του κρατικού προϋπολογισμού αλλά των αγροτών». Αναφορικά με τις δαπάνες για τις γαλοπούλες και τα φλουριά, υποστηρίζει ότι αυτές οι δαπάνες και οι παροχές ήταν προς τους εργαζομένους.

Read more:

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo