Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Άρθρο βόμβα από τις ΗΠΑ- «Γερμανία σβήσε τώρα το χρέος της Ελλάδος»

Ελλάδα ΕΕ
Άρθρο βόμβα δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζοντας στη Μέρκελ και στο  Σόϊμπλε όσα τυχόν έχουν ξεχάσει.
Ο συντάκτης του άρθρου Harold Meyerson, κάνει έναν παραλληλισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αντενάουερ στην Γερμανία υποστηρίζοντας ότι και οι δύο κλήθηκαν να διαχειριστούν την κακοδιαχείριση των χωρών τους.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος τονίζει αυτό που χρόνια όλοι λένε σε Μέρκελ και Σόϊμπλε:
H Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά πως η Ελλάδα φάνηκε μεγαλόψυχη μαζί της διαγράφοντας το 50% των χρεών της  στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.
Το άρθρο γίνεται ακόμη σκληρότερο στην συνέχεια αναφέροντας ότι η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή.
Αναλυτικότερα:
«Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%.Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα δόθηκαν είτε για την κάλυψη των επιτοκίων είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση».
Ο συντάκτης άρθρου τελειώνοντας κάνει μια ιστορική αναδρομή στη  συμφωνία του Λονδίνου το 1953 όπου 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. 

Δημοσιεύθηκε στις στην Κατηγορία: Κόσμος

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo