ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ
Πέμπτη 11 Απριλίου 2013
Βάζουμε τους
χοχλιούς σε λεκάνη με νερό βρύσης για
να ξεμυτίσουν οι ζωντανοί.
Μετά βάζουμε
σε κατσαρόλα τους ζωντανούς με μπόλικο
νερό και σε χαμηλή φωτιά στην αρχή, μέχρι
να βγουν απ’ το καβούκι τους, και
(σκεπτόμενοι τον πολιτικό που μισείτε)
γυρνάτε το κουμπί στο τέρμα για να έχουν
ακαριαίο θάνατο, και να φαγωθούν χωρίς
ταλαιπωρία. Τους αφήνετε να πάρουν 2-3
βράσεις, τους κατεβάζετε από τη φωτιά
και τους πλένετε καλά με τρεχούμενο
νερό.
Βάζετε μια κούπα
λάδι στην κατσαρόλα και τσιτσιρίζετε
ένα κρεμμύδι, όπου ρίχνετε και τους
χοχλιούς, ανακατεύοντας με ξύλινη
κουτάλα για να μην κολλήσουν.
Τους σβήνετε
με λίγο κρασί, ρίχνετε δυο μεγάλες
πατάτες κομμένες σε κύβους και μισό
κιλό μικρά κολοκυθάκια, δυο ψιλοκομμένες
ντομάτες, μια κουταλιά πελτέ, αλάτι,
πιπέρι, και λίγο νερό για να βράσουν σε
χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μια ωραία
σάλτσα. Τέλος, αρωματίζουμε με μια χούφτα
αρισμαρί (δενδρολίβανο).
ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ
ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια: