Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η θρυλική DATSUN – Επιστρέφει επίσημα το 2014

 Με τον πλέον επίσημο τρόπο έγινε γνωστή η επιστροφή της θρυλικής DATSUN
H εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ρωσικής AutoVaz από την Renault Nissan άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της Datsun, αφού η τεράστια αγορά της χώρας αλλά και η κατασκευή τους επί Ρωσικού εδάφους είναι ότι καλύτερο για την έναρξη των πωλήσεων της μάρκας.               Η γνωστή Lada αν και πλέον δεν υπάρχει στην αγορά της δυτικής Ευρώπης,, πρωταγωνιστεί όμως στην τοπική αγορά αλλα και σε αρκετές άλλες και ανήκει με τη σειρά της στην AutoVaz.
Στην πλατφόρμα του ιδιαίτερα δημοφιλούς Lada Kalina λοιπόν θα βασιστούν τα πρώτα μοντέλα της Datsun, τα οποία να σημειώσουμε ότι αρχικά τουλάχιστον δεν θα πωλούνται στην Ευρώπη αλλά θα απευθύνονται στις αγορές της Ρωσίας, της Ινδίας και της Ινδονησίας.
Στόχος του Ομίλου είναι να αποκτήσει και η Nissan την δεύτερη πιο φθηνή εκδοχή της, όπως το ίδιο έκανε και η Renault με τη Dacia, αλλά και άλλες Ευρωπακές μάρκες με αντίστοιχες της ανατολικής Ευρώπης. Τα μελλοντικά Datsun θα κατασκευάζονται στο εργοαστάσιο του Togliatti εκεί που συνεχίζει να παράγεται το εξαιρετικά δημοφιλές στην τοπική αγορά Nissan Αlmera sedan. Σίγουρα τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν σύγχρονη σχεδίαση και φιλοσοφία και υπό τις οδηγίες της Niissan θα κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη χιλιάδων οδηγών.
Κάποια από αυτά ήταν πραγματικά εξαιρετικά αυτοκίνητα ενώ η μάρκα πρωταγωνιστούσε στα ράλλυ κερδίζοντας πολλές πρωτιές.
Και ποιος δεν θυμάται με ένα νοσταλγικό χαμόγελο αυτά τα αυτοκίνητα που ήταν δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, αλλά και ιδιαίτερα αγαπητά στους Έλληνες αφού κάποια από αυτά κατασκευάζονταν... στη χώρα μας. Ορισμένα από αυτά κυκλοφορούν ακόμα.
Μέχρι να δούμε πως θα μοιάζουν τα καινούργια, ας θυμηθούμε ορισμένα απο τα παλιά
 πηγη
Klik Tv

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo