Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο Θεοχάρης απειλεί 2.594.366 Έλληνες ή αλλιώς το 55% των φορολογούμενων πολιτών με κατασχέσεις…

Όταν οι 2.594.366 συνειδητοποιήσουν την αριθμητική ΔΥΝΑΜΗ της ΥΠΕΡΟΧΗΣ που έχουν στα χέρια τους, τότε πολλά πράγματα θα αλλάξουν στη χώρα μας. Και η στιγμή αυτή δεν αργεί. - See more at: http://arouraios.gr/2013/11/o-theoxaris-apeilei-tous-misous-ellines/#sthash.HiSyw8ce.dpuf

ypoik-ypourgeio-oikonomikon-ktirio
Την προειδοποιητική επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων έχουν λάβει, ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι – Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ.
Επιστολές σε φορολογούμενους με τις οποίες τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να τακτοποιήσουν εντός 15 ημέρων τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την Εφορία αλλιώς απειλούνται με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων αποστέλλει ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
«Για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ., δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Οι «προιειδοποιητικές» επιστολές που, όπως αποκαλύπτει το Έθνος, έχουν σταλεί σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, αφορούν την μη καταβολή δόσεων του φόρου εισοδήματος ή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.
Για να αποφύγουν κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ, με μόνο τα 875, 19 εκατομμύρια εξ αυτών να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.
Μα για μια στιγμή… 2.594.366 φυσικά πρόσωπα; Αυτό είναι περισσότερο από το 55%  των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών… Να προσθέσουμε και τα προστατευόμενα μέλη τους; Πόσο πηγαίνει το ποσοστό 70%;
Απο πότε είναι νόμιμη η φορολογία όταν η πλειοψηφία των πολιτών ενός κράτους δεν μπορεί να ανταποκριθεί; Και απο πότε πληρώνουν οι πολίτες φόρους χωρίς να έχουν ανταπόδοση; Ποια είναι η ανταπόδοση το 28% της ανεργίας; Οι χιλιάδες άστεγοι; Τα κλειστά πανεπιστήμια; Οι ελλείψεις δασκάλων στα σχολεία; Η ανύπαρκτη υγεία; Οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι;
Δεν θα φτάσετε μέχρι τις εκλογές όπως το πάτε…
πηγη

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo