Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το σημείωμα του καθηγητή που αυτοκτόνησε στη Σάμο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το σημείωμα του καθηγητή που αυτοκτόνησε στη Σάμο
Τραγικό τέλος στη ζωή του επέλεξε να δώσει ένας 58χρονος καθηγητής από τη Σάμο.
Ο Εμμανουήλ Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής, με καταγωγή από το νσί, είχε εγκατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια μαζί με τη σύντροφό του στη Συκαμιά, συνέγραφε το τεράστιο ποιητικό του έργο, συνεργαζόταν με εφημερίδα της Μυτιλήνης και είχε μια πλούσια πνευματική δραστηριότητα στο νησί, επιλέγοντας έναν αντισυμβατικό τρόπο ζωής.

Την Παρασκευή ο 58χρονος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου. Οπως λένε δικοί του άνθρωποι ο Μανώλης Μαρώλιας ήταν λιτός, απλός, ανθρώπινος δεν επεδίωξε θώκους καταξίωσης παρά του ότι είχε πλούσια φιλοσοφική και λογοτεχνική παιδεία.

Το Lesvosnews.net δημοσιεύσει το τελευταίο σημείωμα του Εμμανουήλ ως ένα «κόκκο αλήθειας στο οικοδόμημα των ψευδαισθήσεων». Είναι το μήνυμα που ήθελε να κοινοποιήσει στους πολίτες κάθως «ολοκλήρωσε το βιολογικό του κύκλο». Το μήνυμά του μια κραυγή για όλα όσα συμβαίνουν, κραυγή αγωνίας απέναντι στο «ειδεχθές άλγος».
gramma

Στο σημειώμα του αναφέρει:

ΕΛΛΑΔΑ 20/9/2013

ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ:

– ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΧΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕ ΠΛΗΡΕΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΙΑ-ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΣΕΜΙ-ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΑΛΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΤΗΝ ΕΚΟΥΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥ._

ΕΡΡΩΣΘΕ!

ΜΑΡΩΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
πηγη

1 σχόλιο:

  1. ΚΡΙΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
    ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΛΕΛΥΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo